Ellas21.com
  • Γενικά
  • FB ΚΙΝΗΜΑ21
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Επικαιρότητα
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ιστορία
  • Βίντεο
  • Συνωμοσίες
  • Πρόσωπα
No Result
View All Result
  • Γενικά
  • FB ΚΙΝΗΜΑ21
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Επικαιρότητα
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ιστορία
  • Βίντεο
  • Συνωμοσίες
  • Πρόσωπα
No Result
View All Result
Ellas21.com
No Result
View All Result
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Guardian: «Στην Ελλάδα βρίσκεται ομάδα Ισραηλινών πρακτόρων που αλλοιώνει τα εκλογικά αποτελέσματα»

ella21 by ella21
15 Φεβρουαρίου, 2023
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b5%cf%82

Ομάδα Ισραηλινών «συμβούλων» κατηγορείται ότι έχει αλλοιώσει περισσότερες από 30 εκλογές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας hacking, σαμποτάζ και αυτοματοποιημένη παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται να έχει εγκατεστημένο δικό της παράρτημα και στην Ελλάδα λίγο πριν τις εθνικές εκλογές!

Αυτό φέρεται να αποκάλυψε νέα έρευνα που φέρνει στο φως το ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian,

Στην αποκάλυψη προχωρούν σήμερα δημοσιογράφοι του Guardian, της Le Monde, του Spiegel και της El País μετά από μια ενδελεχή έρευνα σχετικά με τους τρόπους χειραγώγησης των εκλογικών διαδικασιών σε διάφορες χώρες.

Κατά το δημοσίευμα που υπογράφουν οι Stephanie Kirchgaessner, Manisha Ganguly, David Pegg, Carole Cadwalladr και Jason Burke, η λεγόμενη «Team Jorge» φτάνει μέχρι και την Ελλάδα και τα Αραβικά Εμιράτα, καθώς όπως αναφέρει η ίδια, διαθέτει ομάδα κρούσης σε διάφορες χώρες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ομάδα διευθύνεται από τον Tal Hanan, έναν 50χρονο πρώην πράκτορα των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, που  εργάζεται πλέον ιδιωτικά! Έχει το ψευδώνυμο «Jorge», ενώ εργάζεται για να αλλοιώσει εκλογές σε διάφορες χώρες για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Έγγραφα και υλικό που διέρρευσαν στον Guardian αποκαλύπτουν πως ο Hanan δεν απάντησε σε λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες και τις μεθόδους της ομάδας Jorge, αλλά δήλωσε: «Αρνούμαι κάθε παράβαση».

Η παραπληροφόρηση αποτελεί όπλο της Team Jorge, η οποία λειτουργεί μια ιδιωτική υπηρεσία που προσφέρεται για να παρεμβαίνει κρυφά στις εκλογές χωρίς να αφήνει ίχνη. Μάλιστα η ομάδα δουλεύει για εταιρικούς πελάτες.

Ο Hanan φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους που υποκρίνονταν τους πιθανούς πελάτες, ότι οι υπηρεσίες του, τις οποίες άλλοι περιγράφουν ως «μαύρες επιχειρήσεις», ήταν διαθέσιμες σε υπηρεσίες πληροφοριών, πολιτικές εκστρατείες και ιδιωτικές εταιρείες με στόχο να χειραγωγήσουν κρυφά την κοινή γνώμη.

Ισχυρίστηκε πως έχουν παρέμβει σε όλη την Αφρική, την Νότια και Κεντρική Αμερική, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, μία από τις βασικές υπηρεσίες της Team Jorge είναι ένα εξελιγμένο πακέτο λογισμικού, το Advanced Impact Media Solutions ή Aims.

Έχει υπό έλεγχο ένα τεράστιο στρατό χιλιάδων ψεύτικων προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Twitter, το LinkedIn, το Facebook, το Telegram, το Gmail, το Instagram και το YouTube.

Μάλιστα, ορισμένα άβαταρ διαθέτουν ακόμη και λογαριασμούς Amazon με πιστωτικές κάρτες, πορτοφόλια bitcoin και λογαριασμούς Airbnb.

Ο Hanan σκιαγράφησε την ομάδα του ως «απόφοιτους κυβερνητικών υπηρεσιών», με τεχνογνωσία στα οικονομικά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις καμπάνιες, καθώς και στον «ψυχολογικό πόλεμο», που λειτουργεί από έξι γραφεία σε όλο τον κόσμο.

«Τώρα συμμετέχουμε σε μία εκλογική αναμέτρηση στην Αφρική … Έχουμε μια ομάδα στην Ελλάδα και μια ομάδα στα Εμιράτα… Ακολουθείτε τα στοιχεία. Έχουμε ολοκληρώσει 33 εκστρατείες προεδρικού επιπέδου, 27 από τις οποίες ήταν επιτυχείς».

Τέλος, η Team Jorge είπε στους δημοσιογράφους ότι θα δεχόταν πληρωμές σε διάφορα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin, ή μετρητά. Τόνισε πως θα χρεώσει μεταξύ 6 και 15 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στις εκλογές.

Related posts:

  1. «Αν χρωστάτε ένα ευρώ σας παίρνει η τράπεζα το σπίτι»!
  2. Κοροϊδεύουν τους δανειολήπτες με επιδόματα την ώρα που έχει στηθεί τεράστια απάτη με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς
  3. Προεκλογικός “καυγάς” με τις τράπεζες…για να κοροϊδέψουν τους δανειολήπτες
  4. Συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ: Η αλήθεια θα λάμψει και ο Μητσοτάκης θα πάει στην Φυλακή
Previous Post

Υποχρέωναν τα παιδιά να συμμετέχουν σε όργια

Next Post

Το ChatGPT γράφει ξανά την Ιλιάδα του Ομήρου διαφορετικά. Ο Αχιλλέας δεν πεθαίνει..

Next Post
iliada-audio-book_cover

Το ChatGPT γράφει ξανά την Ιλιάδα του Ομήρου διαφορετικά. Ο Αχιλλέας δεν πεθαίνει..

bf447aa0a748b434405a8ebd5fc3f4a9_xl

Και η Ουγγαρία ανοίγει μέτωπο με την Ουκρανία - Έχει έτοιμο και το veto για την ΕΕ, λόγω Υπερκαρπαθίας

886585d3475b52b0385a234594bbcae1_xl

Τελειώνουν τα αποθέματα πυραύλων των ΗΠΑ – Δεν μπορούν να στείλουν ATACMS στην Ουκρανία, πώς μπορεί να εμπλακεί η Ελλάδα

Please login to join discussion

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YOUTUBE

youtube-2

Facebook Timeline Κινήματος 21

Κίνημα 21
@ellas21com

Kατηγορίες

  • Uncategorized
  • Βίντεο
  • Γενικά
  • Επικαιρότητα
  • Ιστορία
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πρόσωπα
  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΝΩΣΗ
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Συνωμοσίες
  • ΥΓΕΙΑ

Browse by Category

  • Uncategorized
  • Βίντεο
  • Γενικά
  • Επικαιρότητα
  • Ιστορία
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πρόσωπα
  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΝΩΣΗ
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Συνωμοσίες
  • ΥΓΕΙΑ
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

© 2026 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result

© 2026 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.