Ellas21.com
  • Γενικά
  • FB ΚΙΝΗΜΑ21
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Επικαιρότητα
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ιστορία
  • Βίντεο
  • Συνωμοσίες
  • Πρόσωπα
No Result
View All Result
  • Γενικά
  • FB ΚΙΝΗΜΑ21
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Επικαιρότητα
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ιστορία
  • Βίντεο
  • Συνωμοσίες
  • Πρόσωπα
No Result
View All Result
Ellas21.com
No Result
View All Result
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφθορά στην ΕΕ: Πανικός στις Βρυξέλλες μήπως σκάσει και το Pfizergate

Kel21 by Kel21
17 Δεκεμβρίου, 2022
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%bd

Πανικός επικρατεί στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για το σκάνδαλο Qatargate και αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της διαφθοράς στους μηχανισμούς και στους κόλπους θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

“Σε αναμμένα κάρβουνα” κάθονται ευρωβουλευτές, αξιωματούχοι της ΕΕ και το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, που φοβούνται ότι οι αποκαλύψεις θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας και ότι η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή θα αποτελέσει μόνον την αφορμή και το έναυσμα για περαιτέρω έρευνες σε βάθος, για υποθέσεις με πολύ μεγαλύτερο οικονομικό αντικείμενο.

Στην Κομισιόν και στις ηγεσίες των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου φοβούνται ότι ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει και η σκανδαλολογία που θα ακολουθήσει, θα πλήξει σοβαρά το κύρος και την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμών, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για τους αντιευρωπαίστές, που κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια σε πολλές χώρες-μέλη της ΕΕ.

Η συμφωνία δισεκατομμυρίων για τα εμβόλια
Προς το παρόν, ο μεγαλύτερος φόβος είναι ότι με αφορμή το QatarGate μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο η σκανδαλώδης υπόθεση της συμφωνίας ΕΕ-Pfizer για την προμήθεια εμβολίων κατά του Covid-19, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και διερευνάται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO), στο πλαίσιο έρευνας κατά της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος στους κόλπους της ΕΕ. Στις έρευνες έχει εμπλακεί και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, που εξετάζει τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας, εστιάζοντας στο ότι η ΕΕ πλήρωσε τα εμβόλια της Pfizer πολύ ακριβά σε σχέση με τις τιμές των εμβολίων άλλων εταιρειών.

Επισημαίνεται ότι η συμφωνία αυτή είχε υπογραφεί εσπευσμένα εν μέσω θερινών διακοπών, όταν η Κομισιόν ήταν κλειστή. Είχε προηγηθεί ανταλλαγή πολλών sms μεταξύ της ντερ Λάιεν και του επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, συζητήθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο και θεωρήθηκαν τουλάχιστον “περίεργα” – αν όχι ύποπτα.

Η επιζήμια διαπραγμάτευση και η στάση της Pfizer
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) διερευνά τώρα τον ρόλο που διαδραμάτισε η πρόεδρος της Κομισιόν στη σύναψη αυτής της συμφωνίας, αναζητώντας στοιχεία για “ύποπτες διαπραγματεύσεις” , οι οποίες επέφεραν τεράστια οικονομική ζημία στην ΕΕ – επ’ ωφελία του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού.

Επίσης, δύο ανεξάρτητες ελεγκτικές υπηρεσίες της ΕΕ έχουν δείξει ήδη ενδιαφέρον για τις επαφές «υψηλού επιπέδου» που είχε η κυρία Φον ντερ Λάιεν με την Pfizer για τις συμφωνίες αγοράς εμβολίων.

Τη προπερασμένη εβδομάδα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά είχε κληθεί να καταθέσει γι αυτό το θέμα στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αρνήθηκε να προσέλθει – όπως είχε κάνει και τον Οκτώβριο, όταν του είχε ζητηθεί να εμφανισθεί στην επιτροπή και να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το πώς έγιναν οι μυστικές συμφωνίες για τα εμβόλια.

Στις Βρυξέλλες φοβούνται ότι μετά το QatarGate θα έχουμε έναν πολύ μεγαλύτερο “σεισμό”, με κατηγορίες και υπόνοιες χρηματισμού στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΕ. Θα είναι το Pfizer-Gate και θα προκαλέσει σοβαρές ρωγμές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, με πολλαπλές παρενέργειες σε πολιτικό επίπεδο σε όλες τις χώρες-μέλη.

 

ΠΗΓΗ

Related posts:

  1. Σκάνδαλο υποκλοπών – σε δεινή θέση η κυβέρνηση: Το… ύποπτο κέντρο παρακολουθούσε υπουργό, επιχειρηματίες και πολίτες
  2. Ο Κοκλώνης με 4 χιλ. ευρώ εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό για σχεδόν 10 εκατ. ευρώ
  3. 39 ΔΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ…ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΝΟΧΟΙ
  4. Νομικοί …”αδειάζουν” τον Lauterbach που επιμένει ακόμα σε μέτρα!
Previous Post

ΑΠΑΤ ΑΠΑΤ ΑΠΑΤ ΑΙΩΝΕΣ!!!

Next Post

Ποιοι ήταν οι τρεις δημοσιογράφοι που πέθαναν στο Κατάρ

Next Post
medium_2022-12-13-92db1056f4

Ποιοι ήταν οι τρεις δημοσιογράφοι που πέθαναν στο Κατάρ

profitis_daniil

Ο Προφήτης Δανιήλ (Βίντεο)

%ce%bd%ce%b5%ce%ba-2

Απoτελέσματα αυτoψiας αυτωv πoυ πέθαvαv απo τov €μβoλιασμo....

Please login to join discussion

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YOUTUBE

youtube-2

Facebook Timeline Κινήματος 21

Κίνημα 21
@ellas21com

Kατηγορίες

  • Uncategorized
  • Βίντεο
  • Γενικά
  • Επικαιρότητα
  • Ιστορία
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πρόσωπα
  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΝΩΣΗ
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Συνωμοσίες
  • ΥΓΕΙΑ

Browse by Category

  • Uncategorized
  • Βίντεο
  • Γενικά
  • Επικαιρότητα
  • Ιστορία
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πρόσωπα
  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΝΩΣΗ
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Συνωμοσίες
  • ΥΓΕΙΑ
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

© 2026 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result

© 2026 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.