Ellas21.com
  • Γενικά
  • FB ΚΙΝΗΜΑ21
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Επικαιρότητα
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ιστορία
  • Βίντεο
  • Συνωμοσίες
  • Πρόσωπα
No Result
View All Result
  • Γενικά
  • FB ΚΙΝΗΜΑ21
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Επικαιρότητα
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ιστορία
  • Βίντεο
  • Συνωμοσίες
  • Πρόσωπα
No Result
View All Result
Ellas21.com
No Result
View All Result
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψέματα Μητσοτάκη. Το ρεύμα ξεκίνησε να ανεβαίνει από 2ο τρίμηνο του 21. Πριν τον πόλεμο..

ella21 by ella21
23 Οκτωβρίου, 2022
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
eu_year-ahead_spot_gas_coal-prices

238% ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Τι λέει η Έκθεση της Κομισιόν για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας το 2ο τρίμηνο 2022.

Στις 17/10 η Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της ΕΕ έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Στο πιο πάνω διάγραμμα 8 βλέπουμε την εβδομαδιαία εξέλιξη των τιμών για το φυσικό αέριο και το λιθάνθρακα, τόσο σε τιμές συμβολαίων όσο και στη spot αγορά. Είναι απολύτως εμφανές πως η άνοδος των τιμών ξεκινά στο 2ο τρίμηνο του 2021, εννιά ολόκληρους μήνες πριν την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και μόνο πολιτικοί απατεώνες έχουν το θράσος να ισχυρίζονται πως για την “ενεργειακή” κρίση “φταίει ο Πούτιν”.

Στο διάγραμμα 12 βλέπουμε τη μέση τιμή του τριμήνου για την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας φορτίου βάσης και να η Ελλάδα με το χάλκινο μετάλλινο της ακρίβειας, πίσω μόνο απ’ τη Μάλτα και την Ιταλία. Ας μας εξηγήσουν οι πολιτικοί απατεώνες που μας κυβερνούν, πώς μπορεί να είναι ανταγωνιστική μια οικονομία με πανάκριβη ενέργεια. Είναι ακριβώς αυτοί που προγραμμάτισαν απολιγνιτοποίηση τον Αύγουστο 2021, αυτοί που έκλεισαν τα λιγνιτωρυχεία Καρδιάς & Αμυνταίου για να σιγουρευτούν πως δεν θα υπάρχει λιγνίτης, αυτοί που άφησαν τις λιγνιτικές μονάδες ασυντήρητες, αυτοί που έδιωξαν τους τεχνικούς με εθελούσια έξοδο, προκειμένου να μην υπάρχει προσωπικό που να ξέρει τη δουλειά και να καίμε με σιγουριά φυσικό αέριο.

eu_year-ahead_spot_gas_coal-prices

Δείτε στο ίδιο διάγραμμα τη χαοτική διαφορά τιμής ηλεκτρισμού ανάμεσα σε Ελλάδα και στη διπλανή μας Τουρκία κι εξηγήστε στους ξενοδόχους πώς θα δουλέψουν ανταγωνιστικά με αυτούς στους οποίους η κυβέρνηση αδιαμαρτύρητα όχι μόνο παρέδωσε τον όρο TurkAegean, αλλά φρόντισε και ν’ αποσύρει οπλικά συστήματα, ακριβώς όπως ζητά η Τουρκία.

eu_average-wholesale-baseload-electricity-prices_q2-2022

Οι πολύ υψηλές τιμές χονδρικής αγοράς ηλεκτρισμού, που στη συνέχεια επηρέασαν τους λογαριασμούς των καταναλωτών, τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για  τις επιχειρήσεις, δείχνουν ακριβώς την αποτυχία της πολιτικής της ΕΕ. Με 238% αύξηση από το 2021 στο 2022 η Ελλάδα ήταν 2η πανευρωπαϊκά κι αυτό ακριβώς αποτυπώνει την πλήρη αποτυχία της παρούσας κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που απέτυχε στην ηλεκτροπαραγωγή, απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας και παρά τους υποχρεωτικούς εγκλεισμούς μετρούμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, απέτυχε στις πυρκαγιές καίγοντας πρωτοφανώς όλη τη βόρεια Εύβοια, απέτυχε στην οικονομία, φέρνοντας τον πληθωρισμό 30 χρόνια πίσω, απέτυχε παντού. Πέτυχε μόνο στο να μπουκώνει τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, προκειμένου αυτά να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες απ’ τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

eu_monthly-generation-of-lignite-power-plants

Και, τέλος, δείτε πώς, κατά την έκθεση της Κομισιόν, έχει εξελιχθεί η λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή στις χώρες της ΕΕ που έχουν λιγνίτη, καθώς δεν έχουν όλες. Είναι απολύτως εμφανές πως παρόλα τα κλάματα για το “κακό” CO2, η λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή όχι μόνο έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2019, αλλά στο 2ο μισό του 2022 θα τα ξεπεράσει! Δείτε ποια χώρα καίει τον πολύ λιγνίτη “καταστρέφοντας τον πλανήτη”, είναι ακριβώς η χώρα που πουλά ανεμογεννήτριες σε χώρες με ξεπουλημένους πολιτικούς, που ρυθμίζουν τη νομοθεσία τους σε τρόπο που τα χρήματα των φορολογουμένων να καταλήγουν σε ελάχιστα χέρια, πάντα βεβαίως με την αγαστή συμπαράσταση δικαστικών που ονειρεύονται την προσωπική τους ανέλιξη σε ύπατα πολιτικά ή κομματικά αξιώματα.

Πηγή: greeklignite.blogspot.gr

Σχόλιο Ellas21 : ας δούμε λοιπόν το βίντεο που λέει ο Μητσοτάκης ότι θα κλείσει τα λιγνιτωρυχεία για να δουλέψουν οι γερμανικές εταιρείες.

@ellas21com Μητσοτάκης : Κλείνω τα λιγνιτωρυχεια στην Ελλάδα, να δουλέψουν οι Γερμανικές εταιρείες. #hellas #greece #nd #kinima21 #mpexlis #zois #pasok #kke #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – ellas21com

Related posts:

  1. ΚΕΡΑΥΝΟΣ Βίκτωρ Όρμπαν: «Νά κ α τ α ρ γ η θ ε ί το Ευρωκοινοβούλιο, ήρθε η ώρα νά α π ο ξ η ρ α θ ε ί ο ΒΑΛΤΟΣ»!!!!!!! ( Πές τα ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ, πές τα! )
  2. TO ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΪΛΗ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΑΙΔΟΒΟΥΛΙΟΥ
  3. Εστίες Αντίστασης υπάρχουν παντού ! Έχει και ο Θεός το Σχέδιό του…
  4. Κυβερνητικά στελέχη σε εκδήλωση του Σόρος
Previous Post

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΤΑΞΙ ……ΕΙΜΑΙ ΨΙΛΟΠΤΩΜΑ vid

Next Post

Ένας θεούλης μπαίνει στον ellas21 με Commodore 64..

Next Post
screenshot_100

Ένας θεούλης μπαίνει στον ellas21 με Commodore 64..

plistiriasmoi-1-768x433-1-768x433-1

Καταγγελία: εν ενεργεία Βουλευτής συμμετέχει σε εταιρεία που αγοράζει δάνεια και κάνει πλειστηριασμούς

screenshot_101

Ινδοπακιστανός βάζει υποψηφιότητα για Πρωθυπουργός της Βρετανίας..

Please login to join discussion

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YOUTUBE

youtube-2

Facebook Timeline Κινήματος 21

Κίνημα 21
@ellas21com

Kατηγορίες

  • Uncategorized
  • Βίντεο
  • Γενικά
  • Επικαιρότητα
  • Ιστορία
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πρόσωπα
  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΝΩΣΗ
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Συνωμοσίες
  • ΥΓΕΙΑ

Browse by Category

  • Uncategorized
  • Βίντεο
  • Γενικά
  • Επικαιρότητα
  • Ιστορία
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πρόσωπα
  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΝΩΣΗ
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Συνωμοσίες
  • ΥΓΕΙΑ
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.