Ellas21.com
  • Αρχική
  • FB ΚΙΝΗΜΑ21
  • Γενικά
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Επικαιρότητα
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ιστορία
  • Βίντεο
  • Συνωμοσίες
  • Πρόσωπα
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • FB ΚΙΝΗΜΑ21
  • Γενικά
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Επικαιρότητα
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ιστορία
  • Βίντεο
  • Συνωμοσίες
  • Πρόσωπα
No Result
View All Result
Ellas21.com
No Result
View All Result
Home Στρατιωτικά Νέα

Τελειώνουν τα αποθέματα πυραύλων των ΗΠΑ – Δεν μπορούν να στείλουν ATACMS στην Ουκρανία, πώς μπορεί να εμπλακεί η Ελλάδα

Oι ΗΠΑ ενημέρωσαν τους Ουκρανούς ότι δεν έχουν αρκετούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ακόμη κι αν ήταν πρόθυμες να τους παράσχουν

Kel21 by Kel21
16 Φεβρουαρίου, 2023
in Στρατιωτικά Νέα
886585d3475b52b0385a234594bbcae1_xl
Share on FacebookShare on Twitter

(upd) Η Ουκρανία έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να στείλουν άμεσα τα Τακτικά Πυραυλικά Συστήματα Στρατού (ATACM), τα οποία έχουν βεληνεκές έως και 305 χιλιόμετρα ικανά να εκτοξευθούν από τα πυραυλικά συστήματα HIMARS, τα οποία ήδη κατέχουν οι Ουκρανοί.
Ωστόσο οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τους Ουκρανούς ότι δεν έχουν αρκετούς από αυτούς τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ακόμη κι αν ήταν πρόθυμες να τους παράσχουν.
Πρόκειται για πλήρη κατάρριψη της δυτικής προπαγάνδας που μέχρι πρότινος ανέφερε, πως τελειώνουν τα αποθέματα των ρωσικών πυραύλων αλλά τώρα επιβεβαιώνεται πως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
Επικαλούμενο τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους, το Politico γράφει ότι «η μεταφορά των ATACMS στο πεδίο της μάχης στην Ανατολική Ευρώπη θα μειώσει τα αποθέματα της ΗΠΑ και θα έβλαπτε την ετοιμότητα του αμερικανικού στρατού για μελλοντικές συγκρούσεις».

Πιθανή εμπλοκή της Ελλάδας

Μια εναλλακτική λύση που εξετάζει η Ουκρανία είναι να ζητήσει από την Ουάσιγκτον να εγκρίνει την αγορά ATACMS από συμμάχους των ΗΠΑ που τα κατέχουν αυτή τη στιγμή, όπως η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Νότια Κορέα, το Κατάρ και το Μπαχρέιν.
Ένας άλλος κύριος λόγος που οι ΗΠΑ ανέφεραν στο παρελθόν για να μην θέλουν να στείλουν ATACMS στην Ουκρανία, είναι να αποφευχθεί η σοβαρή κλιμάκωση με τη Ρωσία με την παροχή πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς.

Τελειώνουν τα πυρομαχικά

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα χαμηλά αποθέματα του Πενταγώνου γίνονται σχεδόν ο νούμερο ένα λόγος για να καθυστερήσουν, με έναν Αμερικανό αξιωματούχο να αναφέρει «την επιθυμία να διατηρηθούν ένα ορισμένο επίπεδο τα πυρομαχικά των ΗΠΑ».
«Σε οποιοδήποτε πακέτο, λαμβάνουμε πάντα υπόψη την ετοιμότητά μας και τα δικά μας αποθέματα, παρέχοντας στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας.
«Υπάρχουν άλλοι τρόποι να παρέχουμε στην Ουκρανία τις δυνατότητες που χρειάζεται για να χτυπήσει τους στόχους», σημείωσε.
Η Laura Cooper, κορυφαία αξιωματούχος του Πενταγώνου για θέματα Ρωσίας, Ουκρανίας και Ευρασίας, είπε σε μια πρόσφατη συνέντευξη ότι «με κάθε δυνατότητα που παρέχουμε, είτε μιλάτε, ξέρετε, HIMARS είτε μιλάτε για ένα συγκεκριμένο είδος πυραύλων ή πυρομαχικών, εξετάζουμε πάντα τη διαθεσιμότητα των αποθεμάτων μας, εξετάζουμε τα ζητήματα παραγωγής, και έτσι αυτό ισχύει για κάθε ικανότητα και παίρνουμε αποφάσεις ανάλογα».

Οι 4.000 ATACMS

Η Lockheed Martin παρήγαγε περίπου 4.000 ATACMS σε διάφορες σειρές τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Μερικοί από αυτούς τους πυραύλους έχουν πουληθεί σε συμμαχικά έθνη, τα οποία αγόρασαν τον πύραυλο για τα δικά τους συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων.
Περίπου 600 εξαπολύθηκαν από τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ιράκ.
Μια λύση που εξετάζει το Κίεβο είναι να ζητήσει την έγκριση της Ουάσιγκτον για την αγορά του ATACMS από μια συμμαχική χώρα που χειρίζεται το όπλο, χρησιμοποιώντας στρατιωτική χρηματοδότηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με έναν από τους ανθρώπους που γνωρίζουν τις συζητήσεις.
Παρά τις επιφυλάξεις της Ουάσιγκτον, η Ουκρανία συνεχίζει να πιέζει για πιο προηγμένα όπλα, με το ATACMS να βρίσκεται συνήθως στην κορυφή της λίστας.
«Η Ουκρανία χρειάζεται πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να στερήσει από τον κατακτητή την ευκαιρία να τοποθετήσει τους εκτοξευτές πυραύλων του κάπου μακριά από την πρώτη γραμμή και να καταστρέψει ουκρανικές πόλεις», έχει πει πολλές φορές ο Zelensky.

Η ρωσική προειδοποίηση

Τους προηγούμενους μήνες, καθώς προέκυψαν αναφορές για πιθανή μεταφορά ATACMS, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova προειδοποίησε ότι εάν παρασχεθούν πυρομαχικά μεγαλύτερου βεληνεκούς, οι ΗΠΑ θα γίνουν «συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση».
Τόνισε τότε ότι η Ρωσία «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να υπερασπιστεί το έδαφός της»  δεδομένου ιδίως ότι οι πύραυλοι μεγαλύτερου βεληνεκούς θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν βαθιά μέσα στη Ρωσία, κάτι που φαίνεται να έχει ήδη συμβεί σε λίγες περιπτώσεις με drones.

Πιέζουν οι Ρεπουμπλικάνοι

Την ίδια οι Ρεπουμπλικάνοι φέρνουν το θέμα στο Κογκρέσο, τονίζοντας την ανάγκη οι ΗΠΑ να δώσουν προτεραιότητα στην αμυντική τους ετοιμότητα, αντί να παραδίδουν βασικά προηγμένα όπλα σε ξένες χώρες, διακινδυνεύοντας παράλληλα μια άσκοπη κλιμάκωση με μια πυρηνική υπερδύναμη.

Figaro: Ο γαλλικός στρατός αντιμετωπίζει έλλειψη πυρομαχικών εν μέσω βοήθειας προς την Ουκρανία

Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν έλλειψη πυρομαχικών λόγω της βοήθειας προς την Ουκρανία, κάτι που μπορεί να αυξήσει τις διαφωνίες μεταξύ των πολιτικών στο θέμα της υποστήριξης προς την Ουκρανία, αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro.

«Οι επίγειες δυνάμεις αντιμετωπίζουν έλλειψη βλημάτων διαμετρήματος 155 mm (που χρησιμοποιούνται σε οβίδες, πυροβόλων πεδίου)».
Ο Julien Rancoule, βουλευτή της Εθνοσυνέλευσης (κάτω βουλή του κοινοβουλίου). της Γαλλίας από το κόμμα της Εθνικής Ένωσης, ο οποίος εκπόνησε από κοινού με τον Vincent Bru από το κόμμα «Δημοκρατικό Κίνημα» έκθεση για την κατάσταση των αποθεμάτων πυρομαχικών στις ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας έκθεση για την κατάσταση των πυρομαχικών στον Γαλλικό στρατό.

Όπως αναφέρει η Le Figaro, τόσο οι κατασκευαστές όπλων όσο και το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων γνωρίζουν το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, οι πρώτοι «περιορίζονται από το μέγεθος της αγοράς, η οποία έχει από καιρό προσαρμοστεί στη λογική της ειρήνης».
Από αυτή την άποψη, η παραγωγή διαφόρων τύπων πυρίτιδας αποδείχθηκε ανεπαρκής και ακατάλληλη για τις τρέχουσες ανάγκες.
«Η παραγωγή έχει φτάσει στο μέγιστο», δήλωσε ο στρατηγός Pierre Schill, αρχηγός του επιτελείου των γαλλικών χερσαίων δυνάμεων.

Όπως εξηγεί η Le Figaro, στο εγγύς μέλλον «θα πρέπει να αναμένεται ένταση μεταξύ των υποστηρικτών της Ουκρανίας και εκείνων που θέλουν να εξοικονομήσουν αποθέματα για χάρη της εθνικής άμυνας».

Νωρίτερα, ο Jeamie Sea ο οποίος υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ το 2010-2018, είπε στο Sky News ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «έχουν ξοδέψει σε μεγάλο βαθμό τα στρατιωτικά τους αποθέματα» για να βοηθήσουν την Ουκρανία και πρέπει να λύσουν επειγόντως το πρόβλημα.

Welt: Ολλανδία και Δανία δεν θα παραδώσουν Leopard 2 στην Ουκρανία

Η Ολλανδία και η Δανία δεν θα παραδώσουν άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, όπως αναφέρει η Γερμανική Welt, κάνοντας λόγο για ρωγμές στον συνασπισμό για την προμήθεια τανκς στην Ουκρανία.
Η Ολλανδία σχεδίαζε να παραδώσει 18 Leopard 2 που είχαν μισθωθεί από τη Γερμανία, ως μέρος του γερμανο-ολλανδικού τάγματος.
Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας, αυτά τα τανκς δεν είναι διαθέσιμα για την Ουκρανία.
«Η απόφαση ελήφθη σε στενή διαβούλευση μεταξύ της Ολλανδίας και της Γερμανίας», εξήγησε ένας εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τη Welt, πηγές της δανικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι η χώρα δεν θα παραδώσει κανένα από τα 44 σύγχρονα άρματα μάχης Leopard 2 A7.
Και υπάρχουν ενδείξεις ότι ακόμη και η Φινλανδία μπορεί να αποφασίσει να μην προμηθεύσει σύγχρονα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ

 

Related posts:

%ce%bd%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5Avanti maestro! Ο αρχηγός των “Wagner” Yevgeny Viktorovich Prigozhin: “επιβεβαιώνω ξανά την πλήρη απελευθέρωση Soledar. Οι ουκρανικές μονάδες που δεν ήθελαν να παραδοθούν εξαλείφθηκαν. leopard-greece-768x461Η Ουκρανία ζήτησε από την Ελλάδα να της παραδώσει όλα ή μέρος των αρμάτων μάχης LEO2A4! Default ThumbnailΟι Ουκρανοί σε Ugledar, Soledar, Bakhmut έχασαν 43.000 στρατιώτες – Το ΝΑΤΟ στοχεύει την ενέργεια της Ρωσίας – Τα Abrams δεν θα δώσουν μάχες… ce9aceb1cf84fgfggfgfΑνεπιβεβαίωτο: Ο Ουκρανικός στρατός θα επιτεθεί στην Υπερδνειστερία!
Tags: ΗΠΑΟΥΚΡΑΝΙΑπύραυλοι
Previous Post

Και η Ουγγαρία ανοίγει μέτωπο με την Ουκρανία – Έχει έτοιμο και το veto για την ΕΕ, λόγω Υπερκαρπαθίας

Next Post

Οι ΗΠΑ απέκρυπταν καταστροφικό ατύχημα τύπου Chernobyl στο Οχάιο και ασχολούνταν με…κινεζικά μπαλόνια

Next Post
703b8eb0594accf76acb4ecd09ac98db_xl

Οι ΗΠΑ απέκρυπταν καταστροφικό ατύχημα τύπου Chernobyl στο Οχάιο και ασχολούνταν με…κινεζικά μπαλόνια

sna-87

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να εισάξει πιλοτικά τις "έξυπνες κάρτες" DNA

georgiea-thumb-large

«Μαύρος» οιωνός από το ΔΝΤ: «O κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για το αδιανόητο»- Τι περιμένουν

Please login to join discussion

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YOUTUBE

youtube-2
 
Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.

Facebook Timeline Κινήματος 21

Κίνημα 21
images-2-9
Βίντεο

Ντοκουμέντα-σοκ: Φωτογραφικά καρέ από την σύλληψη Ελληνοκυπρίων – Βλέπουν κατάματα τον θάνατο στα χέρια των Τούρκων

by GGel21
28 Μαΐου, 2023
0

Συγκλονισμό προκαλούν φωτογραφικά καρέ από την σύλληψη ελληνοκύπριων αιχμαλώτων από τους τούρκους εισβολείς τον Αύγουστο του 1974 σε περιοχή των...

Read more
kalpi-1-768x512
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση. Το ερωτηματολόγιο διαρκεί 2 λεπτά και οι απαντήσεις είναι ανώνυμες.

by Ελλάς 21
19 Μαΐου, 2023
0

Read more
%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b7%cf%82
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ σε μπαγκλαντεσιανό εστιατόριο! – «Να μας ψηφίσετε και εμείς θα σκύψουμε στα προβλήματά σας»!

by Ελλάς 21
19 Μαΐου, 2023
0

Η ομιλία καλύφθηκε από ειδησεογραφικό κανάλι του Μπαγκλαντές! Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το ειδησεογραφικό Comilla News του Μπαγκλαντές κάλυψε...

Read more
Στρατιωτικός εα και νυν υποψήφιος με τον Κασιδιάρη, δημοσίευσε πληροφορίες για μονάδα στην Κύπρο!!!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατιωτικός εα και νυν υποψήφιος με τον Κασιδιάρη, δημοσίευσε πληροφορίες για μονάδα στην Κύπρο!!!

by Ελλάς 21
18 Μαΐου, 2023
0

Από την σελίδα του στο Linkedin   (δείτε εδώ) είδαμε αυτό. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, ο αριθμός ατόμων που υπηρετεί σε...

Read more
isis-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%b1
Επικαιρότητα

Οι Ουκρανοί πουλούσαν όπλα στους τρομοκράτες του ISIS μέσω Τουρκίας!

by Kel21
10 Μαΐου, 2023
0

Ο βρόμικος ρόλος της Ουκρανίας αποκαλύπτεται και η προώθηση της τρομοκρατίας από την Τουρκία επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά, με...

Read more
@ellas21com

Kατηγορίες

  • Uncategorized
  • Βίντεο
  • Γενικά
  • Επικαιρότητα
  • Ιστορία
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πρόσωπα
  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΝΩΣΗ
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Συνωμοσίες
  • ΥΓΕΙΑ

Browse by Category

  • Uncategorized
  • Βίντεο
  • Γενικά
  • Επικαιρότητα
  • Ιστορία
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πρόσωπα
  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΝΩΣΗ
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Συνωμοσίες
  • ΥΓΕΙΑ

Recent News

images-2-9

Ντοκουμέντα-σοκ: Φωτογραφικά καρέ από την σύλληψη Ελληνοκυπρίων – Βλέπουν κατάματα τον θάνατο στα χέρια των Τούρκων

28 Μαΐου, 2023
kalpi-1-768x512

Δημοσκόπηση. Το ερωτηματολόγιο διαρκεί 2 λεπτά και οι απαντήσεις είναι ανώνυμες.

19 Μαΐου, 2023
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.