Μόσχα για Λευκωσία και Αθήνα: «Οι ηγεσίες τους έχουν μεταμορφωθεί κατά της Ρωσίας»

ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ

«Οι ηγεσίες τους έχουν μεταμορφωθεί κατά της Ρωσίας», λέει ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ, για Λευκωσία και Αθήνα

«Η Δύση θέλει “τελική λύση” όπως ο Χίτλερ για την Ρωσία »

1440x810_cmsv2_5eaca847-3b55-5123-9910-73525867c452-6668942-1236607

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε με σκληρή γλώσσα για την Δύση λέγοντας πως οι ενέργειες της μοιάζουν με εκείνες του Χίτλερ και του Ναπολέοντα, χωρίς έτσι να θέλει να ωραιοποιήσει την κατάσταση ενώ δεν άφησε απέξω και τις ελληνικές ηγεσίες σε Ελλάδα και Κύπρο για τις οποίες χρησιμοποίησε την λέξη “μεταμορφώθηκαν από εκεί που ήταν φιλικές χώρες”.

Έτσι στην διάρκεια συνέντευξη τύπου του Ρώσου ΥΠΕΞ σε ερώτηση του δημοσιογράφου Θ.Αυγερινού για Ελλάδα και Κύπρο δήλωσε:

«Δεν ξέρω από τι υποφέρει περισσότερο η Ελλάδα και η Κύπρος. Ήμασταν πάντα φίλοι με τους Έλληνες, πολύ κοντινοί φίλοι, αλλά οι ηγεσίες των χωρών τους μεταμορφώθηκαν».

Στα υπόλοιπα λάβρος ήταν ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά της Δύσης και της Ουκρανίας, ενώ το ενδεχόμενο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου φαίνεται να απομακρύνεται, καθώς η Ρωσία δεν συμφωνεί και με το σχέδιο των δέκα σημείων του Ζελένσκι.

Πέρα όμως από το ζήτημα της διαπραγμάτευσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, κατά την συνέντευξη Τύπου, πραγματοποίησε μία κατά μέτωπο επίθεση προς την Δύση.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, παραλλήλισε τα γεγονότα του σήμερα με όσα συνέβησαν επί Χίτλερ και επί Ναπολέοντα λέγοντας πως τότε, οι δύο άνδρες, προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την ίδια τακτική εναντίον της Ρωσίας.

«Οι ΗΠΑ πολεμούν τη χώρα μας»

Κατά την έναρξη της συνέντευξης, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ανέφερε πως οι ΗΠΑ πολεμούν την χώρα με τον ίδιο στόχο – την οριστική επίλυση του ρωσικού ζητήματος.  Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην συνάντηση Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων στο Κάιρο για να συζητήσουν την επανάληψη των επιθεωρήσεων βάσει της συμφωνίας New START για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων, προτού οι συνομιλίες ακυρωθούν την τελευταία στιγμή.

«Καρφιά» Λαβρόφ κατά Ομπάμα

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Λαβρόφ, επεσήμανε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ευθύνεται για την έναρξη μιας διπλωματικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών, αφού απέλασε 35 Ρώσους διπλωμάτες μετά τις αναφορές για τη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Ρώσος υπουργός κατηγόρησε τη Δύση ότι αναζητεί τρόπους για να εξοργίσει την Κίνα σε σειρά θεμάτων, όπως το Θιβέτ και η Ταϊβάν.

Ο ίδιος εκτίμησε επίσης ότι η Κίνα είναι πολύ ισχυρή για να μπορούν μόνες τους οι ΗΠΑ να την αντιμετωπίσουν και για τον λόγο αυτό η Ουάσινγκτον έχει αναγκαστεί να «κινητοποιήσει» τη Δύση ώστε να στηρίξει την αντικινεζική της ατζέντα

Πηγή: https://www.pronews.gr/

Next Post

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YOUTUBE

youtube-2

Facebook Timeline Κινήματος 21