Ellas21.com
  • Γενικά
  • FB ΚΙΝΗΜΑ21
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Επικαιρότητα
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ιστορία
  • Βίντεο
  • Συνωμοσίες
  • Πρόσωπα
No Result
View All Result
  • Γενικά
  • FB ΚΙΝΗΜΑ21
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Επικαιρότητα
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ιστορία
  • Βίντεο
  • Συνωμοσίες
  • Πρόσωπα
No Result
View All Result
Ellas21.com
No Result
View All Result

Ιταλία: Η Μελόνι ετοιμάζει ηχηρό χαστούκι στις συναλλαγές με κάρτα. «Είναι παράνομο δώρο προς τις τράπεζες και κρυφός φόρος

Kel21 by Kel21
6 Δεκεμβρίου, 2022
in Επικαιρότητα, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
meloni

Δεν είναι πλέον ανεκτό να επιβαρύνουμε την οικονομία με έναν κρυφό φόρο με σκοπό την ενίσχυση των τραπεζών, έχει δηλώσει η Μελόνι. Δικαίωμα στους καταστηματάρχες να αρνούνται πληρωμές με κάρτα για ποσά κάτω από €60.

Τον περιορισμό της χρήσης των ψηφιακών πληρωμών επιχειρεί να προωθήσει η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2023, υπάρχει πρόβλεψη να δοθεί στους Ιταλούς καταστηματάρχες το δικαίωμα να αρνούνται πληρωμές με κάρτα για ποσά κάτω των 60 ευρώ.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κυβέρνηση σκοπεύει επίσης να αυξήσει το ανώτατο όριο για τις νόμιμες συναλλαγές σε μετρητά από 1.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ.

Η Μελόνι, η οποία ηγείται του ακροδεξιού κόμματος Αδέρφια της Ιταλίας, έχει επικρίνει στο παρελθόν την προσπάθεια της Ιταλίας να προωθήσει τις ψηφιακές πληρωμές ως «παράνομο δώρο προς τις τράπεζες» και «κρυφό φόρο» για τις μικρές επιχειρήσεις και τις οικογένειες.

«Δεν είναι πλέον ανεκτό να επιβαρύνουμε την οικονομία με έναν κρυφό φόρο. . . με σκοπό την ενίσχυση των τραπεζών, την κατασκοπεία και το προφίλ κάθε συνήθειας των πολιτών», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook τον Ιούλιο.

Ωστόσο, ενώ πολλές μικρές ιταλικές επιχειρήσεις έχουν καλωσορίσει το προτεινόμενο μέτρο, μπορεί να συναντήσει την αντίσταση των Βρυξελλών, οι οποίες έχουν καλέσει τη Ρώμη να προωθήσει τις ψηφιακές πληρωμές στο πλαίσιο του σχεδίου 200 δισ. ευρώ που έχει καταθέσει για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όποιος έχει μετρητά τα ξοδεύει σε άλλες χώρες

«Το όριο σε πληρωμές με μετρητά δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομία μας. Βρισκόμαστε σε μια ευρωπαϊκή αγορά, το όριο αυτό έχει νόημα μόνον αν ισχύει για όλους. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά, διαφορετικά όρια για την χρήση μετρητών, αλλά και χώρες που δεν το έχουν θεσπίσει. Η Γερμανία δεν έχει όριο για μετρητά, ούτε και η Αυστρία που συνορεύει με την Ιταλία. Όποιος έχει μετρητά χρήματα και θέλει να τα ξοδέψει, προτιμά να το κάνει σε άλλες χώρες». Σύμφωνα με την επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, «στην χώρα της, η χρονιά κατά την οποία καταγράφηκε η μικρότερη φοροδιαφυγή ήταν το 2010, όταν επιτρέπονταν πληρωμές σε μετρητά μέχρι 5.000 ευρώ».

«Όσο περισσότερο αυξάνεται το όριο χρήσης μετρητών, τόσο λιγότερο ευνοείται η φοροδιαφυγή. Αν δεν μπορώ να ξοδέψω νόμιμα κάποια ποσά, τα οποία διαθέτω για χίλιους διαφορετικούς λόγους, θα τείνω να το κάνω αδήλωτα», τόνισε μέσω διαδικτύου η Τζόρτζια Μελόνι.

Αναφερόμενη, τέλος, στις πληρωμές με κάρτα, πρόσθεσε: «Η κυβέρνησή μας εξετάζει το ενδεχόμενο να μην υποχρεώνει στο εξής τους εμπόρους να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές για μικρά ποσά. Μέχρι 60 ευρώ δεν θα θέλαμε να ισχύει η σχετική υποχρέωση. Θα δούμε πώς θα ολοκληρωθεί ο διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά η υποχρέωση, για τόσο χαμηλά ποσά, επηρεάζει πολύ τους εμπόρους».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα στην Ιταλία οι έμποροι υποχρεούνται να δέχονται πληρωμές με κάρτα, ανεξαρτήτως του ποσού, ενώ το όριο στην χρήση μετρητών για πληρωμές έχει τεθεί στα 2.000 ευρώ και, πριν την παρέμβαση της κυβέρνησης Μελόνι, είχε αποφασιστεί η μείωσή του στα 1.000 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

 

ΠΗΓΗ

Related posts:

  1. H ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ …και οι ανεμογεννήτριες
  2. Τα λόμπι που λυμαίνονται την Ευρώπη
  3. Ο Ζελένσκι υπέγραψε νόμο κατά της ελευθερίας του τύπου;
  4. Παρακολούθηση Φλώρου: Νέες αποκαλύψεις – Το πολυτελές σπίτι και τα 600.000 ευρώ «μαύρα»
Previous Post

Οι κλινικοί γιατροί αμφισβητούν το αφήγημα περί “πανδημίας των ανεμβολίαστων”

Next Post

ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ. ΕΙΔΙΚΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ (IΙ)

Next Post
318348182_141422838691828_2280011769144291572_n-2

ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ. ΕΙΔΙΚΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ (IΙ)

%ce%bb%ce%b7%cf%83

Παλιά έκαναν πραξικοπήματα ..τώρα κάνουν ληστείες.

ukraine_ellines_1-scaled

Έλληνες στο μέτωπο του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας! Ο Θ.Αργυράκης τους συνάντησε και μεταδίδει

Please login to join discussion

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YOUTUBE

youtube-2
 
Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.

Facebook Timeline Κινήματος 21

Κίνημα 21
@ellas21com

Kατηγορίες

  • Uncategorized
  • Βίντεο
  • Γενικά
  • Επικαιρότητα
  • Ιστορία
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πρόσωπα
  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΝΩΣΗ
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Συνωμοσίες
  • ΥΓΕΙΑ

Browse by Category

  • Uncategorized
  • Βίντεο
  • Γενικά
  • Επικαιρότητα
  • Ιστορία
  • ΞΑΦΝΙΚΑ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πρόσωπα
  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΝΩΣΗ
  • Στρατιωτικά Νέα
  • Συνωμοσίες
  • ΥΓΕΙΑ
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.